‫دریافت پروژه از سایت‌های Freelancing

در مشاهدات روزانه از سایت‌های Freelancing در یک ماه گذشته و تلاش برای دریافت پروژه از آنها به نکات زیر برخوردم:

۱- معتبرترین سایت‌های Freelancing عبارتند از odesk.com و elance.com. این دو سایت آنقدر مهم هستند که با مشتری‌های به دست آمده از آنها می‌توان کار Outsource را به طور جدی ادامه داد. قیمت‌های هر دو سایت هم نسبتاً مناسب هستند.

۲- هر دو سایت آمریکایی هستند و بنابراین مطابق تحریم‌ها امکان سرویس دهی به ایران را ندارند. سایت odeks.com با اولین باری که با IP ایران از آن بازدید کنید اکانت شما را متوقف کرده و تا زمانی که کپی پاسپورت یا مدارک این چنینی ارائه ندهید مشکل برطرف نمی‌شود.

۳- سایت Freelancer.com سایت پر ترافیکی برای Freelancing است. این سایت استرالیایی است و تا اینجا هیچ مشکلی با ایران نداشته است. شما می‌توانید با خیال راحت با پرچم ایران فعالیت داشته باشید.

۴- قیمت‌های سایت Freelancer.com خیلی پایین است. گاهی اوقات به ساعتی ۴ دلار هم می‌رسد. حتی اگر قیمت دلار را ۳۰۰۰ تومان بگیریم، بعد از کسر کمیسیون سایت و هزینه‌های انتقال پول و تبدیل به ریال به مبلغ حدود ساعتی ۹ هزار تومان می‌رسیم. این رقم از تصور بسیاری از افراد از درآمد دلاری خیلی پایین‌تر است.

۵- تشخیص کشور محل اقامت در هر سه سایت معرفی شده بر حسب تشخیص خودکار بر اساس IP آن هم در روز ثبت نام است. عوض کردن کشور بعد از ثبت نام معمولاً کار سختی است.

۶- رقابت در دریافت پروژه خصوصاً در Freelancer.com بسیار سنگین است. بیشتر اوقات کارهایی که در ایران بابت آنها یک میلیون تومان خواسته می‌شود در آنجا با قیمت‌هایی در حد ۱۰۰ دلار انجام می‌شود.

۷- افراد بسیار زیادی از کشورهای شرق اروپا مثل اوکراین، روسیه، لهستان، لیتوانی و کشورهای آسیایی مثل هند، پاکستان، چین و بنگلادش بر سر پروژه های ۱۰۰ دلاری با هم در رقابت هستند. اما فقط کشورهای در حال توسعه نیستند که آنجا فعال هستند، در پروژه‌های با قیمت مناسب‌تر سر و کله آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و بقیه اروپا هم پیدا می‌شود.

۸- در سایت Freelancer.com دو دسته کلی از پروژه‌ها وجود دارند. اولی پروژه‌هایی که که در واقع پروژه نیستند. بلکه کارهای دم دستی یکی دو روزه هستند. مثل استخراج اطلاعات از یک سایت خاص، تبدیل فلان فایل به یک فرمت دیگر، رفع اشکال یک سایت، نرم‌افزارهای کوچک مثل نگهداری اطلاعات فروش کتاب و… شانس دریافت چنین پروژه‌هایی خیلی پایین است. چون این طور پروژه‌های جز کارهای خیلی روتین هستند و مطمئناً افراد بسیاری وجود دارند که تکرار مداوم چنین کارهایی باعث شده که سرعت انجام کارشان خیلی بالا برود و در نتیجه بتوانند چنین کاری را در یکی دو ساعت انجام دهند. بنابراین یک قیمت ۷۰ دلاری چندان هم بد نباشد. دسته دوم پروژه‌های کوچک ولی صفر تا صدی هستند که آنقدر روتین نیستند که نمونه‌های قبلی آنها وجود داشته باشد. از طرفی هر چقدر هم که مهارت و سرعت داشته باشید اما باز هم نیاز هست که مراحل تحلیل، طراحی، برنامه‌نویسی و تست را برای آن انجام دهید. به همین خاطر این طور پروژه‌ها را می‌توان با قیمت‌هایی در حد ۷۰۰ دلار هم گرفت. اما فراموش نکنید درست در چنین پروژه‌هایی است که رقبای آمریکایی و اروپایی که اتفاقاً در پروپوزال نویسی مهارت بسیار بالایی دارند پیدا می‌شود.

۹- در سایت Freelancer.com دو دسته کلی از کارفرمایان هم وجود دارد. یک دسته کارفرمایان دائمی که همیشه کارهایشان را از طریق این سایت انجام می‌دهند و دسته دیگر کارفرمایانی که به دنبال یک نیازمندی خاص و برای اولین بار مراجعه می‌کنند. دسته اول با قیمت‌ها آشنایی کامل دارند و تا آنجا که می‌توانند از قیمت‌های خیلی پایین استفاده می‌کنند. دسته دوم کارفرمایان امتحان پس نداده‌اند، معلوم نیست نیازمندی‌هایشان به اندازه کافی واضح است یا نه و حتی معلوم نیست تا آخر پروژه ادامه می‌دهند یا نه.

همه تجارب بالا از دیدگاه یک برنامه‌نویس دات‌نت نوشته شده. قاعدتاً برنامه‌نویسان php یا طراحان سایت ممکن است تجربه متفاوتی داشته باشند.

Comments

  1. ناشناس

    Many people advertise affiliate marketing as something that can be started for fairly cheap.
    If you are able to examine and master new trends, it will be easy to keep your target
    audience informed and glued to your site. Rochester's tech industry received another
    much-needed boost last week, when $1.

    Visit my page :: social media marketing training

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *