نظرسنجی سال ۱۳۹۶ گروه کاربران لینوکس و پایتون تهران

لاگ تهران از روز دوشنبه 21 فروردین 1396 یک نظر سنجی برگزار کرده «جهت بهبود فرآیند جلسات آتی تهران لاگ و تهران پاگ» و از اعضا خواسته که در آن شرکت کنند. این نظر سنجی در آدرس http://goo.gl/U4qw2G قرار دارد و من از همه دوستانم که در لاگ/پاگ تهران هستند و یا به آن علاقمندی دارند دعوت می کنم که در آن شرکت کنند.

گروه کاربران لینوکس تهران

این نظر سنجی تا لحظه نوشتن این متن که دو روز از شروع نظر سنجی می گذرد 164 پاسخ دهنده داشته که مرور آن شامل نکات مفیدی برای خیلی از ماها است. اولین نکته آن حضور بسیار کم رنگ زنان در این نظر سنجی است. کمتر از 7 درصد شرکت کننده ها خانم هستند. این موضوع را در جلسات هم می توان دید. تعداد زنانی که در جلسات حضور دارند بعضا به 5 نفر هم نمی رسد. در ارایه مسعود صدر نژاد در آخرین جلسه سال 1395 اگر اشتباه نکنم تنها یک خانم حضور داشت. یادم هست زمانی که دبیرستان بودیم و راجع به انتخاب رشته در دانشگاه صحبت می شد، این اعتقاد وجود داشت که کامپیوتر رشته دخترانه ای است (از بین رشته های ریاضی). چون محیط آن غیر صنعتی و غیر کارگاهی است و کم خطر است. البته در دانشگاه هم دیدم که نسبت دخترها و پسرها پنجاه پنجاه نیست. بلکه نسبت دخترها کمتر از یک سوم بود. متاسفانه همان یک سوم هم کاهش پیدا کرده و الان به 7 درصد رسیده. واقعا علاقه به کامپیوتر، برنامه نویسی و تکنولوژی اینقدر در زنان پایین است؟ چرا نصف جمعیت جامعه ما تکنولوژی گریز هستند؟

زنان شرکت کننده در نظر سنجی لاگ تهران کمتر از 7 درصد هستند

از موضوع زنان که بگذریم بیشتر جمعیت لاگ افراد 20 تا 29 سال و دارای تحصیلات کارشناسی هستند که دور از انتظار نیست. و در ادامه می بینیم که بخش قابل توجهی (60 درصد) از افرادی که به لاگ می آیند قصدشان بیشتر آشنایی با دیگر افراد و گپ و گفت است تا استفاده از present ها.

بخش قابل توجهی (60 درصد) از افرادی که به لاگ می آیند قصدشان بیشتر آشنایی با دیگر افراد و گپ و گفت است تا استفاده از present ها

دو قسمت «نظر شما راجع به نحوه برگزاری جلسات» و «ضعف ها» از دیگر قسمت های مهم نظر سنجی هستند. اعضا در این دو قسمت صحبت های مختلفی داشته اند. دوستی خواستار حضور بیشتر با تجربه ترها شده و دوست دیگری خواسته که لاگ خیلی تخصصی نباشد و به جای آن ابعاد کامیونیتی گسترش یابد. چیزی که من هم کم و بیش با آن موافق هستم. در چندین نظر خواسته شده که لاگ هوای تازه واردها و غریبه ها را بیشتر داشته باشد که به نظر من هم این موضوع جای کار دارد. چند نفر هم مثل خود من بیشتر طرف دار کارگاه هستند تا طرف دار ارایه هایی که شبیه کلاس درس است. دوستی خواستار مشهور تر شدن لاگ است. چیزی که به نظر من هم خوب است و هم بد. خوب از لحاظ افرایش تاثیر لاگ و بد از لحاظ پایین آمدن نسبی کیفیت کامیونیتی. چند تا از نظرها:

  • اينتراكتيو تو بايد باشه جلسات ، متاسفانه با همايش اشتباه گرفتيد شركت كننده ها فقط نبايد گوش كنن
  • همین طور بد نیست ولی دوستان با تجربه رو بیشتر درگیر کنید
  • نحوه برخورد با غریبه ها افتضاحه. انگار مهمونی خانوادگی رفتید.
  • تنها موندن اعضای جدید و به نوعی احساس طردشدگی در مقابل گروه‌های دوستی کوچکی که در حال حاضر وجود دارد

 

شما هم در این نظر سنجی شرکت کنید و نتایج آن را غنی تر کنید.

پی نوشت: خیلی ها از این شاکی هستند که ارتباط برقرار کردن در لاگ سخت است. پیرو همین موضوع، مطلبی بخوانید راجع به نکات حضور در رویدادهای فنی.

Comments

  1. senaps

    به نظرم می‌رسه که فعالیت خانم‌ها به صورت کلی کم‌ هستش در زمینه تکنولوژی… با این حال، جریانی مثل django girls در بیرون از ایران داریم که تلاش میکنه برای یاد دادن پایتون و کمی هم لینوکس‌ها به خانم‌ها…
    ای کاش توی ایران هم داشتیم این مسئله رو و خانم‌ها بیشتر همکاری میکردن…

    این تیپ جلسات عالی هستن و به نظرم بهتر هستش که از تهران، کمک بکنن که این مدل جلسات در سراسر کشور برگذار بشه. مثلا من دنبال این هستم که در ایلام لاگ/پاگ راه بندازم، ولی متاسفانه فقط خودم رو می‌شناسم و معلوم نیست کس دیگه‌ای از ایلام هست یا نه…
    ای کاش سیستم‌هایی برای اشنایی این مدلی راه بندازن که مثلا از فلان استان یا شهر چند نفر هست و این دست مباحث…

    1. Post
      Author
      افشار محبی

      برای مناطقی که تعداد کاربران لینوکس کم هست شاید بد نباشه کاربران هر چند تا شهر با هم یک جا جمع شوند. مثلا کاربران ایلام با کاربران اهواز، خرم آباد یا کرمانشاه یک جا جمع شوند و یک لاگ تشکیل دهند. شنیدم که لاگ شهرهای دیگه خیلی خلوت است. مثلا دوستی می گفت که در شیراز در حد بیست نفر هستند. یا دوست دیگه ای می گفت که در کرمانشاه (حدود هفت سال پیش) یک بار تلاش کرده که چنین کامیونیتی ایجاد کند ولی به جز خودش فقط یک نفر دیگه حضور پیدا کرده.

      یک راه دیگه هم اینه که موضوع کامیونیتی کمی بزرگ تر در نظر گرفته بشه. مثلا به جای این که گروه کاربران لینوکس باشد، گروه کاربران کامپیوتر باشد.

      وقتی که جمعیت کاربری شهری کم باشد یا کم انگیزه باشند چه کمکی از دست گروه های کاربری شهرهای دیگه بر می آید؟

  2. senaps

    در این موارد، کمک کردن و ایده دادن برای راه اندازی گروه‌های جدید…
    مثلا راهنمایی بدن که بعله شما اول برو توی دانشگاه‌های شهر اگهی بزن برا این داستان، سایت رو درست کن و رایگان بیار بالا و یه همچین چیزایی…
    راهنمایی هایی برای ساختن کامیونیتی حتی با یکی دو نفر اعضا. البته خیلی تلاش زیادی میخواد، ولی من شخصا دوست دارم لااقل افرادی که ایلام لینوکس کار میکنن رو بشناسم و با هم ارتباط هرچند ماه یه بار داشته باشیم! اگر نیاز شد بتونیم استفاده کنیم از تجربیات هم…

    1. Post
      Author
      افشار محبی

      همین الان که خودت موارد زیادی رو گفتی 😉

      این کارها هم به ذهن من میرسه:

      • توی لیست پستی لاگ تهران پیغام بزاری و از بقیه کسانی که ایلام هستند بخواهی که دور هم جمع بشوند. احتمالاً افرادی از شهرهای غیر از تهران هم در تهلاگ باشند. یا این که از اعضا بخواهی که اگر کسی را در ایلام می شناسند به تو معرفی کنند.
      • از بچه های لاگ شهرهای دیگر کمک بخواهی. اونها هم احتمالا مشکلات مشابهی تجربه کردند. خود لاگ تهران هم ده سال پیش با تعداد انگشت شماری از اعضا شروع به کار کرده است.
      • مستقیما از گردانندگان لاگ تهران کمک بخواهی. ممکنه تجربه به خصوصی در این زمینه داشته باشند.
      • مطمئنا توی ایلام هم شرکت های هاستینگ و طراحی وب سایت وجود دارد. همین طور ادارات دولتی مثل بانک ها و بیمه ها و مراکز نظامی و دانشگاهی و دبیرستان ها که سر و کار زیادی با کامپیوتر دارند و احتمالا افرادی در اونجا پیدا بشوند که به درد ایده تو بخورند. اگر بتوانی با آنها هم ارتباط برقرار کنی مفید است.
    1. Post
      Author
      افشار محبی

      عالی. اطمینان دارم داشتن جامعه کاربری در زمینه آی تی و توسعه نرم افزار کمک خوبی هم به خود ما و هم به استفاده کنندگان خواهد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *