روشی که انجام دادم این است: نصب یک نسخه از ویندوز XP به صورت Virtual. از ویندوزهای جدیدتر استفاده نمیکنم چون ویندوز XP سریعتر نصب میشود و جای کمتری میگیرد. بلافاصله بعد از نصب، VM مربوطه را روی DVD میریزم. چون ممکن است دفعات بعد هم به یک ویندوز تازه نیاز پیدا کنم. در این مرحله یک اشتباه کوچک انجام دادم و آن هم محدود کردن فضای مورد استفاده Virtual Machine به ۲۰ گیگ بود. چون فکر میکردم VM Ware کل آن فضا را در همان ابتدای کار اختصاص میدهد. البته بهتر است شما این فضا را خیلی بیشتر در نظر بگیرید چون اولاً نیازی به داشتن آن مقدار فضای خالی در همان لحظه وجود ندارد، ثانیاً بعد از ایجاد Virtual Machine دیگر نمیتوان این فضا را تغییر داد. در مورد بقیه تنظیمات مثل شبکه، درایورها و بقیه نگران چیزی نباشید چون خود VM Ware پیشفرضهای خوبی دارد و معمولاً مشکل خاصی در رابطه با شبکه وجود ندارد.
بعد از نصب ویندوز، باقی موارد مورد نیاز از جمله SQL Server را نصب میکنم. فقط باید دقت شود که به خاطر کوچک نگه داشتن حجم Virtual Machine هیچ اطلاعات اضافی مثل دیتابیسها یا سورس کد را به Virtual Machine اضافه نکنید. بعد از این که همه چیز را خوب تست کردم کل Virtual Machine را روی DVD رایت میکنم. کپی یک نسخه از VM Ware و کلیه passwordها از جمله رمز ویندوز و SQL Server هم فراموش نشود. تا اینجا حجم Virtual Machine حدود ۴ گیگ شده که به راحتی میتوان آن را روی یک DVD نگه داشت.
حالا دیگر میتوانم با خیال راحت از این Virtual Machine به عنوان سرور استفاده کنم. از این به بعد هر وقت که هاردم بسوزد یا ویندوزم ایراد پیدا کند فقط مراحل نصب ویندوز و ویژوال استودیو را انجام خواهم داد، چون یک سرور را به صورت Virtual دارم. هم به صورت خام و بدون اطلاعات در DVD و هم به صورت عملیاتی. خوبی این روش این است که اولاً میتوانم سرور را روی یک هارد مطمئن نگهداری کرده، در ویندوزهای مختلف آن را با استفاده از VM Ware اجرا کرده و با آن کار کنم، درست همانطور که از یک سرور واقعی در محل کار استفاده میشود. ثانیاً اگر دوباره فاجعهای مثل سوختن هارد دیسک اتفاق بیفتد، با فرض داشتن backup اطلاعات، کافی است یک نسخه از سرور مجازی را که قبلاً روی DVD رایت کرده بودیم را روی هارد جدید کپی کرده، اطلاعات سورس، دیتابیس و… را restore تا کار در مدت زمان کمتری شروع شود.
امیدوارم هیچ وقت از این طور فجایع برای شما اتفاق نیفتد چون داغ از دستن دادن هارد خیلی سخت است!
به روز رسانی: مطابق نظرات دوستان که در بخش کامنتها قابل مشاهده است، محدودیت حجم هارد مجازی را میتوان به نحوی پشت سر گذاشت.
Comments
میشه سایز رو تغییر داد منتها وقتی که اون سیستم عمل روشن نیس باید این کارو انجام بدید
می تونی چندتا هارد داشته باشی
یک هارد مجازی دیگر ایجاد کنی و
بقیه برنامه هایت را روی ان بریزی
من برای خودم یک ماشین مجازی با دو هارد ایجاد کردم هارد اولی ویندوز داره
دومی لینوکس
@محمود رمضانی، غفوری: ممنون از راهنماییها، فقط امیدوارم این چیزهایی که گفتید با VM Ware 6 هم کار کند.
چرا ۶ ؟
۶ رو نمیدونم اما ورژن ۷ که داره.
در ضمن یک دلیل دیگه که بهتره ورژن ۷ رو هم امتحان کنید اینه که ورژن ۷ برای ویژوال استادیو ۲۰۱۰ پلاگ این داره.یعنی شما می تونید به صورت ریموت برنامه ای که تو ویژوال استادیو می نویسید توی ماشین مجازی دیباگ کنید.
@محمود: چون فقط ورژن ۶ رو دارم و اونقدر تنبل بودم که سراغ پیدا کردن ورژنهای بالاتر نرفتم!
به نظرم VM-Ware هم خيلي کند هست و هم زياد بازي در مي آورد. من شخصا Virtual Box را ترجيح مي دهم و يا همان Virtual PC هم از Vm-Ware بهتر هست
@Anonymous: کلاً برای این کار هیچ نرمافزار open source یا اقلاً رایگانی وجود دارد؟
با در نظر گرفتن این نکته که تجربه خوبی داشتید و در این تجربه چیزهایی زیادی آموختید بسیار خوب است. ولی یک پیشنهاد، در صورت عدم وجود اطلاعات پشتیبان ، بهترین روش استفاده از خدمات شرکتهای بازیابی اطلاعات است که بسیار عالی و بدون خطا است
در یک نمونه تجربه خودم برای یک سرور HP با وجود سه هارد اسکازی شرکت توانست کل ویندوز و برنامه ها و فایلهای سرور را برگرداند. هزینه دریافتی هم با توجه به زمان و … مقرون به صرفه است
با سلام
از وبلاگت خيلي استفاده كردم اگر مايل به تبادل لينك هستي وبلاگ مرا به آدرس http://direh.persianblog.ir و با عنوان
"آموزش ویژوال بیسیک و نر م افزارهای صنایع توسط مهدی حاتمی "
به لينك هات اضافه كن و به من خبر بده تا من وبلاگ شما را اضافه كنم