در کنار فعالیتهای همه گروههای علاقمند به نرمافزار آزاد و متن باز و با تاکید بر این که نظرات هیچ کدام از آنها تایید کننده تکثیر غیر قانونی نرمافزار نیست، مایکروسافت روزی را برای مبارزه با تکثیر غیر قانونی نرمافزار در نظر گرفته است. درست است که تلاش زیادی در دنیای نرمافزار برای تولید نرمافزار آزاد و عمدتاً رایگان (نرمافزار آزاد به معنی نرمافزار رایگان نیست) صورت میپذیرد اما این دلیل نمیشود که نرمافزارهای مجوز دار (تجاری) بدون رعایت قانون کپی رایت تکثیر شوند. برای تولید هر نرمافزار هر چند کوچک و کم حجم به میزان قابل توجهی از سرمایه گذاری، تلاش و استفاده از منابع انسانی گران قیمت نیاز هست. آیا این اخلاقی است که حاصل زحمات دیگران را با یک کپی و کرک از بین ببریم و از حاصل دسترنج و سرمایه گذاری آنها بدون پرداخت هزینه استفاده کنیم؟
مایکروسافت در سال ۲۰۰۸ روز ۲۱ اکتبر (۳۰ مهر) را به عنوان روز جهانی مبارزه با تکثیر غیر قانونی نرمافزار نام گذاری کرده است. نمیدانم این روز بعد از آن تاریخ هم مورد توجه مایکروسافت قرار گرفته یا نه. اما به هر حال اهمیت مبارزه با تکثیر غیر قانونی با بود و نبود این روز کم و زیاد نمیشود.
نمیدانم اگر قانون کپی رایت در ایران رعایت میشد وضعیت نرمافزار چطور بود. چقدر کاربران بیشتری از مزایای نرمافزار استفاده میبردند و چقدر بازار نرمافزار کشور پیشرفتهتر بود و چقدر وضعمان در صادرات نرمافزار بهتر میشد و چقدر…