تکرار تاریخ

چیزی حدود سی سال پیش یا بیشتر بازار سخت‌افزار و نرم‌افزار حسابی تازه و بکر بود. منظورم زمانی است که داس، ۸۰۸۶ و جی‌دبلیو بیسیک در حال تولد بودند یا تازه متولد شده بودند. رقابت‌هایی بین تولید کنندگان مختلف وجود داشت. رقابت‌هایی که آینده دنیای کامپیوتر را رقم زدند و باعث به وجود آمدن اصطلاحاتی مثل سازگار با آی.بی.ام یا به وجود آمدن شرکت‌هایی مثل مایکروسافت شدند.

بازار نرم‌افزار حسابی بکر بود و هر کسی می‌توانست با یک نرم‌افزار ساده (اقلاً به مقیاس امروزی) کل بازار را قبضه کند. زمانی که هنوز نوجوان محسوب می‌شدم، یعنی ۱۵ سال بعد از تاریخ فوق‌الذکر، وقتی که سرگذشت آدم‌ها و شرکت‌هایی مثل آی.بی.ام، بیل گیتس و شرکت‌های گاراژی را از مجله‌هایی مثل «کامپیوتر» و «دنیای الکترونیک ؟» می‌خواندم حسابی هیجان‌زده می‌شدم و آرزو می‌کردم ای کاش من هم، هم عصر (و هم مکان) بیل گیتس، استیو جابز و دیگر پیش کسوتان می‌بودم و در آن انفجار تکنولوژیک شرکت می‌داشتم.

حدود ۱۰ سال پیش یک انفجار مشابه رخ داد: عصر دات کام. ظهور سایت‌ها و تجارت‌های اینترنتی فراوان، رشد شدید برنامه‌های تحت وب و ظهور و بلوغ شرکت‌هایی مثل گوگل و یاهو.

در خلال یکی دو سال اخیر، هم زمان با فراگیر شدن گوشی‌های قدرتمند و ظهور سیستم عامل‌هایی مثل آی.او.اس و اندروید به نظر می‌رسد باز هم تاریخ در حال تکرار شدن است. باز هم بازار بکر و رقابت شدیدی که بر سر تصاحب بازار شروع شده است. باز هم فرصتی برای کسانی که دوست دارند در این نبرد سهمی برای خود پیدا کنند.

Comments

  1. وحيد نصيرى

    مشكلي كه اكثر اين نوع برآوردها دارند اين است كه در مورد بازار آمريكا
    اظهار نظر مي‌كنند. مشكل اكثر لينوكسي‌هاي ايراني هم همين است. در مورد
    ايران آنچنان اطلاعاتي ندارند. در مورد سخت افزارهاي رايج. سيستم عامل‌هاي
    رايج. گوشي‌هاي رايج. يك نمونه رو مي‌تونيد اينجا بخونيد: (^)

  2. afsharm

    اگه منظور انتخاب پلتفرم مناسب برای موبایل است که بحث دیگری است، اما اگر بحث بر سر این است که این انقلاب‌های تکنولوژیک تاثیری روی ما ایرانی‌ها ندارد که باید عرض کنم به گمان من تاثیر دارد. برای آن هم می‌توان دلایل و مثال‌هایی آورد.

  3. afsharm

    هدف من هم همین بود که به این تغییر تکنولوژی با حساسیت بیشتری نگاه کنیم. هر کدام از ما developerها نیازمندیم که به نوعی آینده را پیش بینی کرده و راه درست‌تری را انتخاب کنیم تا دچار مشکلات کمتری شویم. و الا این که برنامه‌نویسی در کدام پلتفرم موبایل موفق‌تر خواهد چیزی است که خود اشتخاص باید با توجه به شرایطشان در مورد آن تصمیم‌گیری کنند.

  4. A. Karimi

    بحث خیلی جالبیه همیشه همینطوره؛ بچه ها یا نوه های ما در مورد زمانه ما همین حرفها رو خواهند زد.

  5. سعید بهلولی

     با توجه به محودیت‌های گوشی قدیمی‌، من فکر می‌کنم که اندروید
    انتخاب مناسبی بوده است. مخصوصا که مارکت‌های لوکال دروا می‌شه اپلیکیشن رو
    از اونجا دانلود کرد

  6. وحيد نصيرى

    و هستند گوشي‌هاي پيشرفته‌تر از اين دست. بحث اين است كه چند درصد جامعه دارند از آن استفاده مي‌كنند و چه قشري با چه پوششي. اين موضوع اصلي آن مقاله بوده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *