راه‌های کمکی اثبات مهارت ها در فرایند استخدام

زمانی که یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار، در هر یک از سطوح، قصد استخدام در یک شرکت جدید را دارد باید توانایی هایش را اثبات کند. بخش مهمی از موضوع کشف توانایی‌های یک کاندیدا، وظیفه خود شرکت استخدام کننده است. ولی چون شرکت ها در این موضوع خیلی خوب عمل نمی‌کنند، پس این خود شخص است که باید ابتکار عمل داشته و توانایی‌های خودش را اثبات کند.

شهرت

یکی از موثرترین راه‌های اثبات توانایی در ایران، شهرت است. شرکت های زیادی وجود دارند که به شهرت شخص، شرکتی که قبلاً در آن کار می‌کرده و پروژه ای که او انجام داده اهمیت قابل توجهی می دهند. مثلاً اگر شما به عنوان یک مصاحبه شونده بگویید که برنامه نویس سیستم SMS برنامه نود بوده‌اید تأثیر بیشتری روی تیم مصاحبه کننده خواهید گذاشت تا کسی که بگوید در پروژه پنل ارسال SMS فلان شرکت همکاری داشته است.

البته من در اینجا نمی‌خواهم ارزش کار افراد را زیر سؤال ببرم یا اینکه روش‌های معرفی شده در اینجا را نادرست جلوه بدهم. فقط می‌خواهم بگویم که می‌توانید از این روش‌ها برای تأثیر گذاری روی فرایند استخدام استفاده کنید. من خودم هم تاکنون از بعضی از این روش استفاده کرده‌ام یا اینکه در آینده استفاده خواهم کرد.

اگر روزی روزگاری روی یک پروژه یا استارتاپ کار کرده‌اید که بازتاب رسانه ای داشته، شهرت آن کار می‌تواند تأثیر خوبی در فرایند استخدام شما بگذارد. حتی اگر آن پروژه از لحاظ فنی خیلی بزرگ نبوده یا اینکه اصلاً بخش‌های مهمی از آن توسط Third Party Library ها ایجاد شده باشد نه کد شما. مثلاً اگر یک سرویس کوچک ارسال ایمیل راه اندازی کنید و یکی از برنامه‌های تلویزیونی یا پیوست های تکنولوژی روزنامه‌ها با شما مصاحبه‌ای ترتیب دهند تأثیر خوبی در رزومه شما خواهد داشت. تأثیری بیشتر از حالتی که شما در پروژه بخش قابل توجهی از SMTP/POP3 را شخصاً پیاده‌سازی کرده باشید.

مسابقات

شرکت در مسابقات کشور و بین‌المللی که اسم و رسم دارد یکی دیگر از راه‌های کسب شهرت است، البته به شرطی که مقام آورده باشید. مثلاً اگر گوگل مسابقه‌ای در زمینه اندروید و پایتون برگزار کند و شما توانستید نفر اول بشوید تأثیرش از چند سال سابقه کار در همان موضوع هم بیشتر است.

سایت‌ها

Reputation بالا در سایتی مثل StackOveflow تأثیر خوبی در رزومه دارد. ممکن است شما کسی باشید که حتی نتوانید یک پروژه متوسط ASP.NET را هم به طور کامل انجام دهید. ولی همین که در این سایت به امتیاز 15K یا حتی 10K هم برسید مطمئن باشید که شرکت ها خواهان استخدام شما خواهند شد. اشتباه نکنید برای جواب دادن به سؤالات StackOverflow لازم نیست که به کل یک پلتفرم تسلط کافی داشته و تجربه زیادی از اون داشته باشید. همین که تکنیک های جواب دادن به سؤالات را بلد باشید و در زمینه‌های خاصی از پلتفرم مورد نظر مهارت داشته باشید کافی است که بعد از مدتی به امتیازهای بالای 10K برسید.

مقاله

انتشار مقاله در سایت‌های معتبر خارجی مثل CodeProject و بعضا داخلی مثل .NET Tips نشان دهنده اعتبار شماست. البته این روش هم مثل روش‌های دیگر راه دور زدن دارد. مثلاً اینکه شما کلیت یک پلتفرم را خوب نمی‌شناسید یا اینکه تکنیک های حل مسأله در شما خیلی قوی نیست ولی با وجود این وقت می‌گذارید و چهار پنج تا مقاله خوب می نویسید. برای کسی از بیرون به قضیه نگاه می‌کند و شناختش از شما بر پایه مقالات خوبی است که نوشته‌اید این یعنی یک توسعه‌دهنده خوب. واقعاً هم اگر این مشکل دور زدن را در نظر نگیریم نوشتن مقالات به روز در مورد تکنولوژی نشانه دانش خوب یک توسعه‌دهنده است.

راه‌های دیگری هم مثل انتشار پادکست، اداره وبلاگ شخصی، تألیف یا ترجمه کتاب، راه اندازی کانال تلگرام، ارائه مقاله و حضور مداوم در رویدادها نیز وجود دارند که هر کدام به نوبه خوب تأثیر خوبی روی فرایند استخدام دارند.

بازار کار خارج کشور

نکته مهمی که یادآوری آن مفید است این است که در بازار کار خارج از کشور هم وضعیت با داخل ایران تفاوت خیلی زیادی ندارد. شما برای برنده شدن در رقابت‌های استخدامی و برای نشان دادن توانایی‌های خودتان علاوه بر دانشگاه خوب، سابقه کار خوب و تسلط بر مهارت های مختلف مورد نیاز در توسعه نرم‌افزار نیاز به چنین روش‌هایی نیز دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *