آرزوی همه طراحان و حتی توسعه دهندگان وب این بوده که مجبور نباشند Application ها را با همه نسخه های مروگرها از IE 6 گرفته تا Firefox 22 سازگار کنند. همه دوست دارند Applicationهایشان فقط در کامپیوترهای با سختافزار و نرمافزار به روز و اینترنت مناسب اجرا شود. انصافاً هم نوشتن Application طوری که در IE 6 هم خوب نمایش داده شده و اجرا شود در حالی که هیچ support برای آن وجود ندارد و امکانات آن بسیار هم محدود است کار خیلی سختی است. شرکتهای نرمافزار میدانند که مشکل فقط در IE 6 نیست. در Applicationهای ویندوزی هم مشکلات مشابهی وجود دارد. کاربرانی وجود دارند که در کامپیوترشان به جز ویندوز ایکس پی هیچ چیزی وجود ندارد. کامپیوترهایی که RAM و امکانات سختافزاری آنها در حد ده سال پیش است.
دو دلیل اصلی عدم به روز رسانی این سیستمها یکی دانش فنی است و دیگر امکانات محدود مالی کاربران است. دانش فنی به این معنی که کاربر توانایی فنی نصب ویندوز بهتر، به روز کردن Browser و غیره را ندارد. به عبارت دیگر بلد نیست یا حوصله ندارد که با مسائل جانبی ارتقای نرمافزاری سیستم دست و پنجه نرم کند و از دست زدن به سیستم به شدت پرهیز میکند.
خیلی خوب است که بتوان مشکل دانش فنی را برطرف کرد. اما برطرف شدن این مشکل مستلزم گذر زمان، افزایش دانش فنی و خیلی مسائل دیگر است. اما مشکلی که تا پیش از این امید به رفع سریعتر آن بود، مشکلات مالی بود. تا پیش از افزایش قیمت دلار میشد یک کامپیوتر معمولی را با قیمت ششصد هزار تومان خرید. اما در حال حاضر (تیر ۱۳۹۲) قیمت همان کامپیوتر معمولی سه برابر افزایش داشته و به راحتی به مرز یک میلیون و هشتصد هزار تومان رسیده است. الان خیلی سخت است که کاربران و مشتریان را تشویق کرد که سیستمهایشان را ارتقا دهند. بخش قابل توجهی از کاربران تا قبل از افزایش قیمتها در مرز بضاعت مالی برای خرید سیستمهای به روزتر بودند. اما حالا دیگر توان انجام چنین کاری را ندارند.
خلاصه این که افزایش قیمت دلار نه تنها زندگی برنامهنویسان و توسعه دهندگان را به عنوان یک شهروند سخت کرد، بلکه امید آنها به خداحافظی با پشتیبانی سیستمهای خیلی قدیمی را به یاس تبدیل کرد. حالا حالاها باید سی دی ویندوز ایکس پی را دم دست نگاه داشت.
دیدگاهها
درسته ولي روي اكس پي هم ميشه فايرفاكس يا كروم رو نصب كرد يا حتي اگر سرويس پك سه نصب باشه آيي هشت هم قابل نصبه كه بدك نيست
روی ایکس پی سرویس پک سه نمیتوان دات نت چهار و نیم نصب کرد. از ایکس پی نمی شه ریموت دسکتاپ گرفت به ویندوز هشت. فایرفاکس را میشه روی ایکس پی نصب کرد اما اگر امکانات سخت افزاری اون سیستم کم باشه به شدت کند و غیر قابل استفاده خواهد بود.
مشکل از یک طرف امکانات سخت افزاری پایین سیستم هاست و از طرف دیگه افرادی که نمی توانند یا دوست ندارند تنظیمات سیستمشان را بهبود بدهند. مثلا دلشان میخواهد فقط از همان آی ای شش مادرزاد ویندوز ایکس پی استفاده و لاغیر!
سلام. دقیقا موافقم با صحبت های شما. برای فروش نرم افزاری به قیمت 1.5 میلیون تومان به مشتری مجبور شدیم که براش یک سیستم 1.200 هزار تومانی بخیرم. بگذریم از اینکه قیمت ماینتورش فقط 380 هزار تومان شد؛ اما در کل خیلی سخت بود که مشتری را متقاعد کنیم که تقریبا هم اندازه ی قیمت نرم افزاری که باز هم سر اون کلی چونه زده خرج خرید سیستم بکند! و این واقعا مسئله ای هست که شاید هر مشتری ای قبول نکنه و عطای نصب نرم افزار را به لقایش ببخشد! 🙁
حرفهای شما درسته، و البته حق هم با مشتری هست، اما نه در هرحالت و برای همیشه. آخر این داستان چی میشه؟ باب میل مشتری بودن برای همیشه؟ کار اصلی و همیشگی شرکتهای نرم افزاری ایجاد نرم افزار برای اشخاص حقیقی که توان خرید / انگیزه خرید یک سیستم خوب(نرمال) رو ندارن نیست یا ساخت برنامه برای افراد بسیار کم سواد در امور کامپیوتر. اگر شخص یا ارگان تا این حد بی پول یا کم بهره از دانش باشد، احتمالا نباید برنامه ای حرفه ای بخواهد. خب میشود چیزی ساده تحویلش داد!! در غیر صورت باید برای ارتقا خود به حداقلهای برنامه نویس یا شرکت نرم افزاری تن دهد. تصورم اینه که اگر کار یک تیم برنامه نویسی واقعا خوب باشد و از یک سیستم قرارداد بندی اساسی بهره مند باشد میشود مشتری را تشویق، یا گاهی مجبور کرد برای به روز بودن گامی هر چند کوچک بردارد. در ابعاد غولهای نرم افزار هم همین کار را میکنند. ویندوز اکس پی فقط شش ماه دارد به پایان پشتیبانی. ماکروسافت با تمام ضررهای مالی در این روزها، برای همیشه از این محصول حمایت نمیکند و ناز مشتری را نمیکشد!!
ما هم به کرات دچار این مصیبت شدهایم. درست است که پول سخت افزار به ما نمیرسد. اما برای کاربر نهایی جزیی از هزینه مکانیزاسیون یا ارتقا محسوب میشود. به همین دلیل هر چه که قیمت سخت افزار بالاتر باشد، دست مشتری برای هزینه روی نرمافزار بسته تر میشود.
من در این نوشته دیدگاهم صرفا دیدگاه تجاری نیست. علاقمند به حالتی هستم که بتوان کاربرد کامپیوتر و اینترنت را گسترش داد. حتی در بین کاربرانی با امکانات سختافزاری و دانش فنی پایین.
فکرش را بکن پدربزرگ نوعی من و شما برای پیگیری وضعیت حقوق بازنشستگی مجبور نباشد توی این ترافیک و شلوغی تا اداره بیمه برود. بلکه بتواند با یک کامپیوتر دم دستی کارش را از طریق اینترنت انجام دهد. فکرش را بکن فلان کارگاه یا کارخانه به جای محاسبات دستی و پر اشتباه برای تولید محصول از یک سیستم کامپیوتری مناسب استفاده کند. اگر این کار را بکند هزینه تولید پایین آمده و بهره وری بالا میرود.
حالا ببین اگر ما برنامه نویسها بتوانیم (اگر بتوانیم، چون در عمل خیلی سخت است) نیازمندیهای سختافزاری و نرمافزاری سیستمان را پایین بیاوریم چقدر کمک کردهایم به جامعه ای که خودمان و خانوادهمان جزیی از آن هستیم؟
البته کارفرمایان محترم هم باید انتظاراتشان را متناسب وضعیت موجود تعدیل کنند. نمیشود نرمافزاری قابل اجرا در یک سیستم ده سال پیش نوشت و شامل مقدار زیادی امکانات مولتی مدیا، پردازشی و غیره هم باشد.