انتخاب پلتفرم توسعه نرم‌افزار بر اساس وضعیت بازار کار

آیا می‌خواهید یک پروژه نرم‌افزاری انجام دهید؟ آیا می‌خواهید پروژه را به افراد دیگری Outsource کنید؟ آیا می‌خواهید یک تیم برای انجام یک سری پروژه جمع کنید؟ حالا می‌خواهید برای این پروژه یک تکنولوژی و زبان برنامه‌نویسی مناسب انتخاب کنید؟ اگر معیارتان فقط مسائل فنی و امکانات فنی platform مقصد است دسته نگه دارید و یک بار دیگر فکر کنید خصوصاً اگر پروژه مورد نظر بلند مدت یا حیاتی نیست.

فقط مشخصه‌های فنی نیستند که نشان می‌دهند پلتفرم مد نظر مناسب است یا نه. بازار کار هم خیلی مهم است. باید از وجود تعداد کافی و قیمت مناسب developer در بازار و حجم تجارب آن‌ها نیز مطمئن بود. اگر در بررسی‌ها به این نتیجه برسید که Java پلتفرم خیلی بهتری است ولی تعداد برنامه‌نویسان آن یک دهم برنامه‌نویسان PHP و دستمزد آن‌ها دو برابر است چه کار می‌کنید؟ بهتر نیست سراغ پلتفرم‌های رایج‌تری مثل PHP بروید ولی در عوض دستتان در Outsource یا آرایش تیم باز باشد و هزینه نیروی انسانی کمتری هم متحمل شوید؟

پس اگر تا این لحظه با من هم عقیده شده‌اید که بازار کار به اندازه مشخصات فنی مهم است پس پیشنهاد می‌کنم که اصلاً بررسی انتخاب پلتفرم را برعکس انجام دهید. یعنی به جای اینکه ببینید آیا پلتفرم مورد نظر امکانات فنی کافی، انعطاف پذیری مناسب، سرعت پاسخگویی بالا و غیره دارد یا نه، بررسی را از بازار کار آن شروع کنید. ببینید developer برای کدام تکنولوژی بیشتر پیدا می‌شود، هزینه انجام پروژه یا استخدام در کدام گروه‌ها کمتر یا بیشتر است و قس علی هذا. بررسی بر عکس جنبه فنی کمتری داشته و نسبتاً راحت‌تر است.

در بررسی برعکس، مراجعه به بازارهای انجام پروژه و آگهی‌های استخدام و بررسی معیارها و دستمزدها نکته کلیدی مسأله است. برنامه‌نویس‌های contractor یا به قولی freelancerها را از جاهای مختلفی می‌شود پیدا کرد. بسیاری از آن‌ها وب‌سایت و وبلاگ دارند یا در سایت‌هایی مثل پونیشا، IranPHP و WebHostingTalk فعالیت می‌کنند. اخیراً از سایت لینکدین هم می‌توان contractorهای خوبی پیدا کرد. شبکه دوستان و آشنایان هم کما فی السابق روش رایجی برای پیدا کردن freelancer است. از یک سری جاهای دیگر هم می‌توان وضعیت امکانات موجود را بررسی کرد. مثلاً از فهرست درگاه‌های آماده جهان پی می‌توان فهمید که کدام تکنولوژی‌ها و نرم‌افزارها دارای منابع بیشتری هستند. سایت‌هایی مثل IranTalent و نیازمندی‌های روزنامه همشهری نیز تا حدودی رو می‌کند که برنامه‌نویسان کدام تکنولوژی‌ها بیشتر پیدا می‌شوند. یادتان باشد در این مرحله می‌خواهیم از وضعیت بازار کار متوجه شویم که کدام تکنولوژی و زبان برنامه‌نویسی برای انجام پروژه ما بهتر است. فعلاً برای انتخاب شخص یا اشخاص developer فرصت داریم.

برای آشنایی بیشتر با این مدل بررسی سایت پونیشا را ببینید. در بخش «فهرست پروژه های انجام شده» در تاریخ امروز ۹۴٫۱۱٫۲۰ می‌توانید ببینید که تقریباً همه پروژه‌های وب با PHP انجام شده‌اند. تنها چند مورد انگشت شمار با ASP.NET انجام شده‌اند. جالب است که به قیمت‌ها هم نگاهی بیندازید. اگر به آگهی‌های نیازمندی‌های همشهری مراجعه کنید می‌بینید که تنوع تکنولوژی خیلی بالاتر است. همه PHP هست، هم .Net و هم جاوا. اگر از شبکه دوستان و آشنایان هم استفاده کنید می‌توانید بفهمید که نسب contractorهای پلتفرم‌های مختلف به هم چطور است و سطح دستمزدها چطور است. فراموش نکنید اگر بتوانید Remote کار کنیدتنوع قیمتی بالاتری نیز در اختیار خواهید داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *