‫مایکروسافت با بنیاد کدپلکس کدبازتر می‌شود!

همان طور که می‌شد حدس زد مایکروسافت بعد از راه‌اندازی سایت نگهداری پروژه‌های کدباز کدپلکس (codeplex.com)، در حرکتی دیگر با تاسیس بنیاد کدپلکس (codeplex.org) یک گام دیگر به سوی نهضت کدباز برداشت. هدف بنیاد کدپلکس ارتباط دادن جوامع کدباز و شرکت‌های تجاری است. قرار است شرکت‌های تجاری از این طریق یاد بگیرند و عادت کنند از پروژه‌های کدباز در برنامه‌هایشان استفاده کنند و قرار است جوامع و تیم‌های کدباز هم از همین طریق منافعی کسب کنند. بنیاد کدپلکس (codeplex.org) چیزی جدا از سایت کدپلکس (codeplex.com) است. هدف سایت کدپلکس (codeplex.com) تنها نگهداری پروژه‌های کدباز (سورس، اسناد، issue tracking و…) است.
به نظر می‌رسد بنیاد کدپلکس (codeplex.org) از سر تجربه استفاده از jQuery در ASP.NET MVC و دیگر محصولات مایکروسافت به وجود آمده باشد. مایکروسافت در اوایل مهر ۱۳۸۷ تصمیم گرفت برای اولین بار از یک پروژه کدباز غیر مایکروسافتی به طور کاملا دست نخورده استفاده کند و همچنین به طور غیر تجاری در بهبود آن کمک کند.

چه کسانی پشت بنیاد کدپلکس هستند؟
در این بنیاد دو گروه آدم را می‌توان یافت، دسته اول هیئت مدیره (Board of Directors) و دسته دوم هیئت مشاوره (Advisory Board). در هر دو هیئت آدم‌های معروف و جالبی را می‌توان پیدا کرد. در هیئت مدیره: «سام رامجی» کسی که می‌خواهد (می‌خواسته) Microsoft Linux را منتشر کند! «میگوئل ایکازا» کارمند ناول، خالق میز کار گنوم، توسعه دهنده مونو و موون‌لایت، برنده جایزه نرم‌افزار آزاد از بنیاد نرم‌افزار آزاد (fsf) در سال ۱۹۹۹، «شان واکر» معروف خالق یکی از اولین پروژه‌های فراگیر کدباز مایکروسافتی یعنی DotNetNuke و «مارک استون» ار کارمندان قدیمی سورس فورژ! چیزی که تقریباٌ در همه اعضای هیئت مدیره مشترک است تجربه آنها در لینوکس، آپاچی و دیگر حوزه‌های کدباز غیر مایکروسافتی است. به نظر می‌آید مایکروسافت با جمع کردن این افراد می‌خواهد جبهه جدیدی را در جنبش کدباز بگشاید. در هیئت مشاوره هم آدم‌های معروفی از مایکروسافت و دیگر جاها عضویت دارند. از جمله «لری آگوستین» از دست‌اندرکاران پروژه کدباز ولی ظاهراً پولی SugarCRM، «سارا فورد» که ظاهراً دستی هم در l10n و i18n دارد، «اسکات هنزلمن» که در یکی از نوشته‌هایش نشان داده چقدر از ابزارهای کدباز استفاده می‌کند و به آنها علاقه دارد و نهایتاً «فیل هک».

پ. ن. ۱: اگر شما هم مثل من خیلی به بنیاد کدپلکس علاقه پیدا کرده‌اید خیلی عجله نکنید چون این بنیاد دقیقا دو روز پیش (۱۹ شهریور ۱۳۸۸) تاسیس شده و هنوز خیلی از قسمت‌ها به سایتش اضافه نشده. حتماً بعداً هم به سایت سر بزنید.
پ. ن. ۲: بنیاد کدپلکس در تعدادی کنفرانس هم شرکت دارد از جمله: O’Reilly Conferences، ApacheCon US 2009 و OPENSOURCE BUSINESS CONFERENCE.
پ. ن. ۳: به نظرات نوشته شده در انتهای مطلب «اسکات هنزلمن» درباره بنیاد کدپلکس نگاهی بیندازید. پر است از بحث مخالفان و موافقان بنیاد کدپلکس و مایکروسافت.

پیوندها:
اصل خبر در وبلاگ «اسکات هنزلمن»
پایگاه بنیاد کدپلکس
فهرست اعضای هیئت مدیره
ویدیوهای مربوط به بنیاد کدپلکس

Comments

  1. farasun

    من میخواستم امروز در موردش بنویسم که دیدم شما مطلب کاملی نوشتین. به نظرم مایکروسافت داره قدم های درستی برمیداره. با این کار خودش رو بیشتر به اجتماعات اوپن سورس نزدیک میکنه، و مطمئنم مایکروسافت سودهای مشخصی از این کار خواهد برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *