‫اصطلاحات اولیه برنامه‌نویسی موبایل با Java ME

Java ME
Java Micro Edition ویرایش مخصوص جاوا برای استفاده در گوشی‌های موبایل و دیگر deviceهای مشابه است. بیش از دو میلیارد گوشی قابلیت اجرای برنامه‌های Java ME را دارند. J2ME نام قدیمی Java ME است.

Configuration/Profile/Optional API

Configuration مشخصات گوشی‌های مختلف است و مشخص می‌کند که قدرت یک گوشی در چه حدی است و چه کارهایی را می‌تواند انجام دهد. انواع Configuration شامل CLDC و CDC می‌شود.

Profile مشابه Configuration است و مشخص می‌کند که یک گوشی با یک Configuration خاص چه قدرت و امکاناتی دارد. معروف‌ترین Profile همان MIDP است.

در ادامه همین تقسیم بندی، یک Profile مشخص می‌تواند از یک سری APIهای خاص پشتیبانی بکند یا نکند. مثلاً ارسال MMS را پشتیبانی بکند یا نکند. به این تقسیم بندی Optional API‌ گفته می‌شود.

CLDC
Connected Limited Device Configuration
یک configuration خیلی ساده است که توسط اکثر گوشی‌های موبایل پشتیبانی می‌شود. به چیزی حدود 256 KB رم و رام نیاز دارد. امکانات جاوایی آن در حداقل قرار دارد.

CDC
Connected Device Configuration
یک مدل بالاتر از  CLDC است. میزان حافظه آن در محدوده مگابایت است نه کیلو بایت.

MIDP معروف‌ترین Profile است. اگر گفته شود که یک گوشی MIDP را پشتیبانی می‌کند یعنی این که امکانات سخت‌افزاری، قدرت CPU و میزان حافظه به مقدار خاصی است. این میزان برای MIDP 2.0 عبارت است از 256KB ROM، مقدار ۸ کیلو بایت فضای ذخیره‌سازی، 128 KB RAM، صفحه نمایش 96*54، صفحه کلید و شبکه دو طرفه.

MIDlet
اصطلاحاً به برنامه‌نویسی Java ME بر اساس MIDP گفته می‌شود. تقریباً منظور از برنامه‌نویسی موبایل با استفاده از Java ME یا J2ME همین برنامه‌نویسی به روش MIDlet است.

منبع: کتاب Beginning J2ME

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *