به روز رسانی: پیدا کردن محل کار عمومی: فرهنگسرای IT
برای کسانی که گاهی اوقات روی پروژههای شخصی کار میکنند، بلاگ مینویسند، Freelancer هستند، به صورت remote کار میکنند یا به طور کلی نیاز به فضای آرامی برای کارهای تمرکزی دارند ولی دسترسی به دفتر کار مناسب ندارند، دسترسی به یک محل کار عمومی اهمیت زیادی دارد. این محل کار میتواند اتاقی در دانشگاه، خانه خلوت یکی از بستگان، بخشی از دفتر کار یکی از دوستان یا یک کتابخانه عمومی باشد. علی الظاهر در اروپای غربی و آمریکای شمالی و کشورهای مشابه فضاهای کاری عمومی وجود دارند که شما میتونید مثلاً یک میز یا یک اتاق از اون رو برای مدت چند روز، چند هفته یا چند ماه اجاره کنید. متأسفانه تا اونجا که من خبر دارم چنین امکانی در تهران و خیلی از شهرهای دیگه ایران وجود ندارد. کتابخانه، پارک، کافینت و کافیشاپ تنها فضاهای عمومی در دسترس برای عموم مردم هستند. که البته هر کدام مزایا و معایب خودشون رو دارند.
در بعضی از کشورها استارتاپها و سرویسهایی برای اشتراک فضای قابل استفاده به عنوان فضای کار (دفتر کار، منزل ساکت و آرام و …) وجود داره. ولی فعلاً توی ایران از این سرویسها به شکل فعال نداریم. نیازمندیهای همشهری همیشه پر از آگهی اجاره اتاق کاری، سوییت و بخشی از دفتر وکیل و غیره هست ولی معمولاً کوتاه مدت اجاره نمیدن، فضای کار اصلاً تمرکزی نیست و اجاره اونها هم به صرفه نیست. یک بار به یکی از اینها زنگ زدم و فهمیدم که میز منشی شرکتشون رو برای اجاره گذاشتن! کار در خونه هم مصیبتهای خودش رو داره، از جمله حواس پرتی، قاطی شدن زندگی و کار، مزاحمت دوطرفه با اعضای خانواده و…
از اونجا که من هم گاهی اوقات از جمله افرادی به حساب میام که نیاز به فضای کاری عمومی دارند همیشه به دنبال این هستم که واقعاً بگردم ببینم میشه که چنین فضایی رو در تهران پیدا کرد یا نه. پارک و رستوران و کافی شاپ واقعاً برای کار کردن بهخصوص در ساعات طولانی مناسب نیستند. پس نزدیکترین گزینه برای من گزینه کتابخانه است. به همین علت گهگاه به کتابخانههایی دو و اطراف سری میزنم ببینم که وضعیت چطوره.
یکی از اولین کتابخانههایی که رفتم و سعی کردم از اونجا کارهام رو انجام بدم کتابخانه خانه فرهنگ حر واقع در میدان حر منطقه ۱۱ تهران است. کتابخانه محل کم رفت و آمدی است. داخل خود کتابخانه و مخزن و بخش مطالعه اون تعداد خیلی کمی مراجعه کننده داشت. مراجعه کنندههای بخشهای دیگه ساختمان هم از کتابخانه مجزا بودند و مزاحمت خاصی ایجاد نمیکنند. سالن مطالعه و مخزن جدا از هم جداست. سالن مطالعه پر از میز و صندلی برای مطالعه است و قبلاً مورد استفاده کنکوری ها بوده. به همین خاطر روی میزها پر از دست نوشته های مربوط به کنکور است. میزها کوچک و صندلی ها چوبی ساده هستند و مناسب نشستن طولانی مدت نیستند. هر چند که کاربرد اصلی من سالن مطالعه است ولی خود کتابها هم برای من جالب بودند. به همین دلیل سری به مخزن زدم. کتابهای موجود عمومی بودند در همه زمینهها، از تاریخ و فلسفه گرفته تا ادبیات و زبان انگلیسی و غیره.
پنجرههای کتابخانه دو جداره هستند ولی چون مستقیماً رو به میدان پر رفت و آمد حر (تقاطع خیابان کارگر جنوبی و خیابان امام خمینی – سپه) باز میشوند بسیار پر سر و صدا است. صدای بوق و عبور و مرور ماشینها و خودروها به طور مداوم و با شدت زیاد شنیده میشود. علاوه بر این به علت همین شلوغی به وضوح میشه بوی دود ماشینها رو حس کرد. کتابخانه به علت نزدیکی زیاد به میدان حر، دسترسی راحت از بیرون و عبور و مرور افراد متفرقه از اونجا کمی حس نا امنی میدهد و آدم حس میکنه اونجا برای گذاشتن لپ تاپ و تجهیزات کمی نا امن است.
کتابخانه درست بالای خط دو متروی تهران قرار دارد و کمی قدیمی است. به همین علت لرزش و صدای مداوم عبور قطار از زیر مرکز به طور کامل حس میشود. هر دو دقیقه یک بار زیر پای آدم میلرزد. انگار که توی ایستگاه مترو نشسته باشی. صدای عبور قطار با آنکه از زیر زمین رد میشود شنیده میشود و باعث به هم ریختن تمرکز میشود.
از جمله ایرادات دیگر این کتابخانه کوچک بودن اونه. به همین دلیل جای زیادی برای استراحت، قدم زدن یا کار دیگه وجود نداره. پریز برق هم خیلی کم وجود داره. در نزدیکی خود کتابخانه، مغازه، کافی شاپ، پیتزایی و امکانات مشابه وجود نداره و نیاز به کمی پیاده روی داره. این کتابخانه فقط روزهای فرد برای آقایان قابل استفاده هستش.
در مجموع جای مناسبی برای من نبود و بیش از یکی دو ساعت نتونستم اونجا بمونم. این تجربه مربوط به شهریور ۱۳۹۵ هستش. شما هم اگر تجربه مشابهی دارید لطفاً به اشتراک بگذارید.
فهرست مطالب سری «پیدا کردن محل کار عمومی»:
- پیدا کردن محل کار عمومی: خانه فرهنگ حر
- پیدا کردن محل کار عمومی: فرهنگسرای IT
- پیدا کردن محل کار عمومی: کتابخانه فرهنگسرای سرو
به چند عکس از کتابخانه توجه کنید.
Comments
Pingback: پیدا کردن محل کار عمومی: فرهنگسرای IT – blog.afsharm.com
Pingback: پیدا کردن محل کار عمومی: کتابخانه فرهنگسرای سرو – blog.afsharm.com
Pingback: پیدا کردن محل کار عمومی: کتابخانه فرهنگسرای رازی – blog.afsharm.com
Pingback: پیدا کردن محل کار عمومی: کتابخانه فرهنگسرای رازی – افشار محبی
Pingback: پیدا کردن محل کار عمومی: فرهنگسرای IT – افشار محبی
سلام ..
فکر میکردم فقط خودم همچین مشکلی دارم …
حالا شما توی تهران فکر کنم به امکانات بیشتری دسترسی داشته باشی اینجا تو شهرکرد حتی برای مردم هم عجیبه یکی رو با لپ تاپ تو کتابخونه ببینن .
Author
سلام.
حق با شماست. همین معدود امکانات بی نظم تهران در خیلی از شهرهای دیگر در دسترس نیست. متاسفانه این واقعیتی است که تلخی آن تا عمق وجود آدم حس می شود
اینجا را هم بخوانید: http://blog.afsharm.com/?p=1726
متاسفانه من با لپ تاپ تو کتابخونه با لپ تاپ بودم که ویدئو های آموزشی نظام مهندسی که باید برای آزمون مهندس ناظر شدن ، میدادم رو نگاه میکردم اما متاسفانه ازم بخاطر صدای کیبورد و کلیک موس شاکی شدن ._. که تمرکزشون رو از بین میبره .. و سخت میشد دیگه کار کرد… یعنی هربار صدایی میومد نچ نچ میکردن =__= باغ کتاب هم متاسفانه چون ساکن کرجم خیلی بهم دوره… جاهای دیگه هم نشستن رو میز و کارکردن هزینه برداره مثل کافه ها.. (برای مثال کافه وی) وگرنه میشد اونجا نشست و کار کرد…