شباهت برنامه‌نویسی و آشپزی در ایران

آیا تفاوت آشپزی ایرانی را با آشپزی غربی (فرنگی) می‌دانید؟ غذاها در ایران با به هم آمیختن مواد و مصالح مختلف درست می‌شوند. معمولاً هم این مواد آنقدر با هم قاطی می‌شوند که دیگر اصل آنها قابل تشخیص نیست. مثلاً به آش رشته، کله پاچه، میرزا قاسمی، حلیم یا حتی قورمه سبزی نگاهی بیندازید تا متوجه منظور من شوید. در عوض در غذاهای غربی، معمولاً مواد غذایی از هم تفکیک شده و گاهاً تنوع مواد و مصالح در آنها کمتر است. من حتی شنیدم‌ام خارجی‌ها از غذای ایرانی می‌ترسند چون نمی‌توانند بفهمند چه چیزی داخل آن است.

متاسفانه روش آشپزی ایرانی به کار ما برنامه‌نویس‌ها هم سرایت کرده. کافی است نگاهی به پروژه‌های برنامه‌نویسی دور و برتان بیندازید. در یک پروژه‌ی واحد از چند طراحی، چند ORM، چند نسخه مختلف یک Assembly، چند روش مختلف comment نویسی و… استفاده شده است! تازه گاهی اوقات پروژه دارای به غیر از مدیر پروژه رسمی دارای یک مدیر پروژه غیر رسمی هم هست. بعضی پروژه‌های برنامه‌نویسی ایرانی مثل جنگ هفته هستند. یعنی از هر دری سخنی. یعنی هر کسی از راه رسیده مقداری از سلیقه خودش را در پروژه اعمال کرده.

Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *