همه این مشکلات وقتی که در کنار وقت خیلی کم وبلاگ نویسان قرار گرفتند باعث ظهور پدیدهای شدند به اسم «ریز بلاگ نویسی» یا همان Micro Blogging. ریز بلاگ نویسی کار وبلاگ نویسان را از چندین جهت به شدت راحت کرده است:
۱- مجبور نیستید برای یک موضوع کلی گشته و راجع به آن تولید محتوا کنید. همین که آن موضوع به ذهنتان رسید یکی دو جمله کوتاه راجع به آن مینویسید و تمام!
۲- ریز بلاگ نویسی وقت خیلی کمتری میگیرد.
۳- مجبور نیستید برای افزایش حجم مطلب به آن آب ببندید.
۴- با ریز بلاگ نویسی دوستان خیلی بیشتری پیدا میکنید چون تعداد ریز بلاگ نویسها خیلی بیشتر از وبلاگ نویسها است.
۵- میتوانید با گذشت زمان ریز مطلبهای نوشته شده درباره یک موضوع خاص را جمع آوری کرده و از آن یک مطلب کاملتر و پختهتر تهیه کنید چون طی این مدت بازخوردهای زیادی از دوستان خود دریافت کردهاید.
۶- تعامل (interactivity) در ریز بلاگ نویسی خیلی بیشتر است چون ریز بلاگ نویسی در جواب دیگران راحتتر از comment گذاشتن در وبلاگها و دنبال کردن کامنتهای افراد دیگر است.
۷- …
قاعدتاً برای ریز بلاگ نویسی ابزارهای خیلی متعددی وجود دارد. یکی از این ابزارها که اتفاقاً خیلی هم معروف است و نرمافزارها و وبسایتهای خیلی زیادی هم برای کار با آن ایجاد شده «تویتر» است. در تویتر هر یک از اشخاص برای نوشتن مطلب به یک سقف ۱۴۰ نویسهای محدود هستند. افراد میتوانند همدیگر را در تویتر follow کنند یا خود توسط دیگران follow شوند. follow به معنی اشتراک در نوشتههای فرد مقابل است. در اینجا و اینجا اطلاعات خوبی راجع به تویتر پیدا میشود.
خود بنده با این که بیش از یک سال است که یک حساب کاربری در تویتر باز کردهام اما تازه چند ماهی است که به قدرت خارقالعاده آن پی بردهام. غیر از من برنامهنویسهای دیگری نیز به طور روزمره در تویتر فعالیت دارند. پیشنهاد میکنم شما هم هر چه سریعتر به ما بپیوندید و جمع برنامهنویسان ایرانی حاضر در تویتر را بیش از پیش گسترش دهید. البته ما تنها برنامهنویسان حاضر در تویتر نیستیم. بلکه خیلی از برنامهنویسان معروف دنیا هم در تویتر حساب کاربری دارند. شما با حضور در تویتر میتوانید از ریز نوشتههای آنها هم استفاده کنید.